Roggenbrot ohne Hefe - żytni bez drożdży op. 25 kg

Niezawodna 10-30% innowacyjna kompozycja idealnie dobranych słodów oraz mąk do produkcji chleba żytniego bez drożdży. Kluczowym składnikiem mieszanki Żytniego bez drożdży jest mąka żytnia uzyskiwana na drodze odpowiedniego procesu przemiału. Dzięki temu mąka żytnia zyskuje wiele pozytywnych cech, które bezpośrednio przekładają się na wysoką jakość otrzymanego pieczywa. Dodatkowo fermentacja mąki powoduje, że do produkcji chleba nie musimy dodawać drożdży. Żytni bez drodży charakteryzje długa świeżość, równa porowatość, chrupka skórka oraz wspaniały aromat i smak.

Chleb żytni bez drożdży ze względu na swoją strukturę i skład nadaje poczucie sytości, a zarazem lekkości po spożyciu. To prawdziwy sprzymierzeniec w codziennej trosce o wymarzoną sylwetkę.


 

Zapytaj o specyfikację